En trädgårdsgång upp till entrén och runt huset med grus eller trädgårdsplattor är superpraktiskt att rulla barnvagn på. Båda är relativt enkla att orda och man kan även göra en kombination om man så önskar.

Gräsmatta är ett skönt och barnvänligt underlag att ha på sin tomt, men det är inte optimalt för att dra en barnvagn fram och tillbaka på. Därför kan det vara bra att anordna en grusgång eller stenplattor att rulla barnvagnen på, dels för att inte skada gräsmattan men också för att det ska gå lättare.

Gång som är lätt att rulla på och visar vägen

Men trädgårdsgången är inte bara bra för att rulla barnvagn på, den är också praktisk på så vis att den visar vägen till husets entré! Har du svårt att bestämma dig om du ska lägga trädgårdsplattor som här: https://www.flisbyab.se/kunskap-inspiration/tradgardsplattor enbart grus eller kanske en kombination är det dags att ta en funderare. Det beror mycket på husets stil och vad man är själv är ute efter, men bra är att veta att en grusgång inte är helt underhållsfri. Inte stenplattor för den delen heller men där krävs inte lika mycket efterarbete. Om du bestämmer dig för att anlägga marksten eller andra stenplattor i trädgården så finns det endel som är bra att veta innan arbetet sätter igång trots att det inte är så svårt, något som du kan läsa mer om här.

Gång med snygga kanter

Om du bestämt dig för att göra en grusgång så är det inte heller speciellt svårt. Grusgång är ett av de billigare sätten för att fixa en schysst gång på tomten och om gången inte kommer att belastas av många tunga människor dagligen så krävs inte heller ett jättestort förarbete. De man egentligen gör är att gräva bort matjorden där gången ska ligga, lägga dit en markduk och fylla på med det grus som gången ska bestå av. Det svåraste jobbet är att skotta grus och att välja rätt typ av material, och det finns en uppsjö av dessa. Vill man bara ha en enkel grusgång så är stenmjöl bra, det ger en stadig gång. Men naturgrus funkar också bra för att få till en bra gång, då kan man använda stenmjöl eller stenkross som underlag. Se även till att försöka få riktigt snygga kanter på din grusgång, något som Byggahus.se tipsar om i en artikel.