Sommaren är här i full blom vilket innebär att festsäsongen åter är här igen, och det betyder inbjudningar både till somriga tillställningar, bröllop och dop – och är det ett dop man ska på kan det vara bra att få lite bra tips på vad man ska köpa i doppresent!

”Det kan vara svårt och veta vad man ska ge bort i doppresent eller namngivningspresent. Det finns både traditionella saker och mer moderna saker. Det bästa är att fråga barnets föräldrar om det är något särskilt de behöver/vill ha.” läs mer hos Metro Mode.

Bild lånad från bondeofsweden.se

Bjuden på dop? En doppresent är inte alltid det lättaste att hitta, eller ens komma på vad man ska köpa för typ av present. Vissa köper något som föräldrarna har nytta av och andra väljer att köpa minnessaker för barnet att ha när denne växer upp – och båda sorternas presenter är precis lika bra att köpa, men oavsett vem man fokuserar presenten till kan det däremot vara svårt att komma på just vad för typ av sak man nu ska köpa. Något som Svenska Kyrkan tipsar om är att tänka på även andra barn är bara det barnet som döps. I deras presentshop kan man till exempel köpa rent vatten för bara 60 kronor, så om man vill göra något riktigt fint som en gest kan man köpa denna och något litet till barnet som döps också.

Tanken med doppresenten som räknas

Oftast handlar det inte om vad man ger för present vid dopet utan snarare att man ger en present. Därför spelar det egentligen heller ingen roll vad man köper för något, utan det är tanken bakom som räknas. Men vill man vara säker på att det blir rätt så kan man alltid välja traditionella doppresenter som förstahandsval. Det är något som finns hos butiken Bonde of Sweden i massor, och i flera olika varianter såsom silversmycken, skedar, pallar, gosedjur och mycket mer. Så har du svårt att bestämma dig? Spana in deras hemsida!