Allt fler svenska barnfamiljer väljer att investera i ett pool-köp och det finns ett stort utbud att välja bland. Terrasspooler är ett trendigt alternativ som dessutom är trivsamt för hela familjen. Ett pool-köp är en stor investering för de flesta familjer och det är gäller att investera pengarna rätt.

Vill du bli mer påläst inför ditt kommande köp av pool till huset? Här kan du läsa mer om saker du bör tänka på när du ska skaffa terrasspool – allt från säkerhet till skötsel!

Terrasspool – mest populär

Sett till pooler som monteras är poolterrasser en av de mest populära varianterna. Det är smidigt och praktiskt med pool på terrassen och hela familjen får plats. När det gäller storlek och form kan du välja bland många olika typer av terrasspooler – ta gärna en titt här:https://svenskabadtunnor.se/terasspooler för mer inspiration!

Terrasspooler upptar inte lika mycket plats som nedsänkta pooler gör, vilket är en fördel om du exempelvis bor i ett mindre hus med liten tomtyta.

Tips skötsel

En terrasspool är enkel att rengöra och du behöver inte ägna särskilt mycket tid åt skötsel. Det viktigaste är att säkerställa rent vatten, vilket innebär rätt pH värde och korrekt vattenhygien.

Tänk även på att använda pooltak eftersom Sverige är ”ett land med ostadigt väder” och ett skydd behövs för att du ska kunna njuta länge av sommaren.

Säkerhetsåtgärder terrasspool

Du som har barn bör alltid säkerställa att terrasspoolen uppfyller högsta grad av säkerhet. På Boverkets hemsida kan du läsa mer om olika åtgärder för att garantera en trygg och säker pool i bostaden.

Idag finns det även smarta funktioner som på olika sätt syftar till att öka säkerheten i och intill terrasspoolen. Kodlås, smarta sensorer och liknande funktioner är några exempel.