För att du ska minska riskerna att ditt barn far illa i hemmet kan du säkra det på olika sätt. Gå systematiskt igenom varje rum i bostaden och se vad som behöver åtgärdas. Detta är speciellt viktigt när barnet börjar krypa eller gå.

Det är viktigt att ge barn en trygg miljö att vistas i. För att hemmet ska bli en trygg plats är det bra att försöka förhindra de vanligaste olyckorna. Om ditt barn har börjat krypa eller håller på att börja gå är det dags att se över hemmet. För att hemmet ska vara säkert kan du addera smarta produkter som är utformade för att eliminera skaderisken för barn. Om du har en trappa i bostaden är en trappgrind en väldigt bra investering. Du kan kolla in olika barngrindar här https://www.homesafety.se/produkter/barngrindar-och-trappgrindar för att hitta en som passar ditt hem. De har det största utbudet av barngrindar och alla grindar uppfyller EU-kraven. De är även noggrant testade för att det ska hålla måttet.
Child,Proofing,-,Cute,Baby,Playing,Behind,Safety,Gate

“Heta spisplattor och het mat kan, liksom hushållskemikalier, orsaka olyckshändelser.” Läs mer här

Barnsäkra alla potentiella faror

Hemmet är fyllt med dörrar som kan klämma barn, vassa kanter, varma spisplattor och farliga produkter. Barn är nyfikna små varelser som inte riktigt följer regler och därför är det viktigt att göra en översyn av hemmet. Varje år skadas det väldigt många barn och det allra vanligaste olyckorna är brännskador, förgiftning, klämskador och fallolyckor. Alla dessa går att försöka förebygga på bra och effektiva sätt.