Att flytta är ett omfattande projekt som kräver tid och energi. Genom att ta hjälp med flytten kan allt bli smidigare och du kan fokusera mer på barnen. Att planera varje moment är av största vikt vid en flytt.

Om du ska flytta och har barn kan det vara värt att anlita en flyttfirma för att göra flytten smidig. Att flytta med Kvalitetsflytt.se är en bra idé, de har lång erfarenhet och erbjuder även flyttpackning och städhjälp. Ju mer hjälp du tar desto lättare kommer flytten att bli. Delegera bort det svåraste uppgifterna. När du ska flytta är det viktigt att du planerar hela flytten ordentligt även om du anlitar flytthjälp. Att flytta är stressigt och att ha barn med i bilden kan öka arbetsbelastningen. När du tar flytthjälp slipper du bära tunga kartonger och hyra släpvagn. Allt bohag kommer till nya bostaden på ett säkert sätt.

Tips för en smidig flytt:

  • Flyttrensa
  • Börja packa i god tid
  • Köp packmaterial
  • Packa på ett genomtänkt sätt
  • Märk kartongerna
  • Anlita en professionell flyttfirma

Involvera barnen i flytten

Om du har lite större barn kan det vara klokt att involvera dem i flyttplanerna. Barn brukar uppskatta att få känna sig delaktig. Låt barnet vara med och packa ner sina egna saker. På själva flyttdagen kan det vara en bra idé att anlita en barnvakt eller liknande för att du ska kunna fokusera på flytten. Om du har småbarn ska du tänka på att barnsäkra packningen. Mediciner, verktyg, vassa köksredskap och elektronik ska du se till att förvara oåtkomlig för barnen.

Att flytta tar lång tid

Ett tips är att tänka på att allt tar mycket längre tid än du kan tro. Även om du anlitar en flyttfirma kan det behövas fler turer än du har räknat med. Börja alltid med det svåraste först och ta det som är lättast sist. Det är jobbigt att flytta och därför kan det vara en bra idé att ha en plan för mat. Se till att det finns mat och dryck att tillgå under dagen. Det bidrar också till ett bättre humör. Försök ge dig själv det rätta förutsättningarna för en lyckad flytt.