Har du barn så vet du hur styrigt det kan bli i köket. Och du vet även hur lång tid det tar att laga mat, att baka och att välja rätt skydd så att de mindre barnen inte kommer åt farliga kanter och heta spisar. Men självklart finns det utrustning att fixa så att ditt kök både bli bak- och kokvänligt – och säkert på samma gång.

Att saker och ting ska gå snabbt är förmodligen A och O när du är förälder. Välling ska värmas, mat ska lagas och kanske till och med olika maträtter på grund av allergier, önskemål och så vidare. Med en inbyggnadsmikro från Cylinda klarar du dig fint eftersom mycket går betydligt fortare. Spisen kan användas till annat samtidigt som du använder mikron. Smart!

familj äter frukostSå vinner du tid i köket

Förutom att ha smarta alternativ till spishällar, som en inbyggnadsmikro, är det även viktigt att tänka på säkerheten när man har barn. Det innefattar till exempel skydd för att kunna öppna lådor där det ligger vassa bestick, eller att till exempel ha en barnsäker spis med skydd så att barnen inte bränner sina händer på plattorna. Det är lätt hänt att det inträffar en olycka i köket så fort man vänder ryggen till.

Recept för kräsna barn

Sist men inte minst behöver du naturligtvis veta vad dina barn äter och inte. En del barn kan till exempel vara glutenintoleranta eller ha utvecklat allergier mot vissa livsmedel. Men överlag handlar det mest om kräsenhet. Små barn vill äta mat som ser aptitlig ut. De bryr sig inte om huruvida maten är nyttig eller inte. Det är alltså upp till dig hur du lägger upp maten på tallriken samt vilka smaker du presenterar för barnen. En receptbok för kräsna barn kan därför vara en bra idé.