Hitta bästa lekarna för barnkalas
 

Barnkalas är på många sätt några av det bästa som finns. Att se barnens glädje är ofta oslagbart, samtidigt som hen får göra det med sina kompisar. Men att komma på moderna och fungerande lekar för barnkalaset kan tyckas svårt – även om det inte alltid är det.

Faktum är att barnlekar för kalas för de små inte är så svårt som en del kan tro. Det kan till en början kännas som en omöjlig idé att komma på något. Men genom att använda sin fantasi räcker det fota långt – långt nog för att kunna skapa ett minnesvärt kalas.

Anpassa sig efter åldrarna

Att skapa ett kalas ska vara enkelt men det gäller fortfarande att anpassa sig efter flera saker. Den första är hur gamla barnen på ens barnkalas kommer att vara. Skillnaden på en 4-åring och en 14-åring behöver förstås inte fördjupas utan är uppenbar.

Men vad gäller då beroende på åldrarna? Något som alltid fungerar är det berömda fiskespelet, godisfiske eller fiskedammen, för den som föredrar det. Att leka det här ger många fördelar. Dels är det kul och spännande men det ger också en härlig belöning för samtliga barn. Det krävs inte att någon är bäst utan det räcker med att delta. Därför passar fiskdammen bäst för de yngre barnen – kanske upp till runt 12 år gamla. Sedan finns risken att de börjar tycka att det är lite barnsligt.

För de äldre barnen kan det vara svårare. Här behövs inte alltid lekar, men mycket beror på antalet på tillställningen. Är det bara födelsedagsbarnet och dess närmsta vänner kan det fungera att spela en FIFA-turnering – något som troligtvis kommer att uppskattas.

Klassiska lekar

En del lekar fungerar dock alltid. Några av de mest klassiska går hem i nästan alla åldrar. Ett exempel på det är maffia. Det här leks enkelt genom att sitta ner i en ring. Välj nu ut att barnen ska få vissa roller. Tjuv, polis och civil. Tjuvarna ska nu blink mot de civila personerna vilket gör att de blir utslagna i spelet. Målet för tjuven är att blinka ut samtliga deltagare innan polisen lyckats komma på vem som är banditen. Att hoppa säck eller göra andra fysiska lekar brukar också vara populärt, speciellt den varmare delen av året.